Γενικά

 

Τί είναι η αντιπαροχή;

Εάν διαθέτετε κάποιο οικόπεδο (με παλαιό κτίσμα ή και χωρίς κτίσμα) αλλά δεν έχετε τους οικονομικούς πόρους για να χρηματοδοτήσετε την ανέγερση της κατοικίας σας επί του οικοπέδου, η αντιπαροχή σάς παρέχει τη δυνατότητα να επιτύχετε την ανοικοδόμηση πολυκατοικίας χωρίς χρηματικό κόστος, απλά παραχωρώντας μερικά από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας που θα ανεγερθεί στον εργολάβο ή σε τρίτα πρόσωπα καθ΄ υπόδειξη του εργολάβου.

Τα υπόλοιπα διαμερίσματα θα παραμείνουν στην κυριότητά σας. Έτσι, αφενός θα αποκτήσετε ένα νεόδμητο διαμέρισμα για προσωπική σας κατοικία και αφετέρου θα μπορείτε να νοικιάσετε σε τρίτους τα υπόλοιπα διαμερίσματα που σας αναλογούν, εξασφαλίζοντας ένα επιπλέον εισόδημα.

Η επιχείρησή μας έχει την τεχνογνωσία ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες λειτουργικές λύσεις για μια επιτυχημένη συνεργασία.

 
 
 
 

Γιατί με συμφέρει η αντιπαροχή;

Πρόκειται για μια σύμβαση, με την οποία ο ιδιοκτήτης ενός οικοδομήσιμου οικοπέδου (οικοπεδούχος) συμφωνεί με έναν επιχειρηματία κατασκευαστή οικοδομών (εργολάβο) την ανέγερση στο οικόπεδο του πρώτου πολυώροφης οικοδομής που προκύπτει από τους όρους δόμησης του οικοπέδου και την αρχιτεκτονική μελέτη.

Ο οικοπεδούχος υποχρεούται να μεταβιβάσει στον εργολάβο ή σε τρίτους που υποδεικνύει ο εργολάβος, ανάλογα με την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών, ποσοστά χιλιοστών επί του οικοπέδου που αντιστοιχούν σε διαμερίσματα της οικοδομής όπως αυτά έχουν περιγραφεί με σαφήνεια στο εργολαβικό προσύμφωνο και αργότερα στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας της οικοδομής και συνυπογράφτηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο εργολάβος, από τη μεριά του, οφείλει να κατασκευάσει πολυώροφο κτίσμα σύμφωνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και τέλος να παραδώσει στον οικοπεδούχο ιδιοκτησίες που αντιστοιχούν στο ποσοστό αντιπαροχής που έχει συμφωνηθεί.

 
 
Η δραστηριότητα των δύο βασικών συντελεστών της “ΈΚΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.” ξεκινά χρόνια πριν την ίδρυση της εταιρείας και συνεχίζει έως σήμερα με την εμπειρία τους να ενσωματώνεται στο ενεργητικό της εταιρείας.
Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξετε ένα κατασκευαστή προκειμένου να διαθέσετε το οικόπεδό σας προς αντιπαροχή δεν είναι μόνο το ποσοστό που θα δοθεί για αντιπαροχή. Κριτήρια προκειμένου να διαθέσετε οικόπεδο προς αντιπαροχή, πρέπει να είναι η φερεγγυότητα ,η αξιοπιστία του κατασκευαστή, η ποιότητα κατασκευής, η γενική συγγραφή υποχρεώσεων, τα δείγματα από αντιπαροχές που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν, το εργολαβικό προσύμφωνο που καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιπαροχή.

Αν είστε ιδιοκτήτης οικοπέδου, επιθυμείτε να μάθετε τι μπορεί να οικοδομηθεί στο οικόπεδό σας, τι θα κερδίζατε αν το αναλαμβάναμε εμείς ,ποια οφέλη θα είχατε από αυτή την συναλλαγή, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, προκειμένου να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία που αφορά στις αντιπαροχές.

  1. Σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό
  2. Υψηλή ποιότητα κατασκευής
  3. Υψηλή ενεργειακή απόδοση κατόπιν πιστοποίησης
  4. Συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης
  5. Επώνυμα και πιστοποιημένα υλικά
  6. Ποιοτικό έλεγχο