Ενεργειακές παρεμβάσεις, τις οποίες μπορεί να αναλάβει η εταιρεία μας δίνοντας τη δυνατότητα σε σας να μειώσετε την ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου - ακινήτου σας και να εξοικονομήσετε χρήματα...

Μετατροπή ή αντικατάσταση του καυστήρα της κεντρικής θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή πέλετ

Με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων είναι καιρός να σκεφτείτε την αλλαγή του καυσίμου θέρμανσης του σπιτιού σας. Οι λύσεις είναι αρκετές με κυριότερη και πιο συνηθισμένη αυτή του φυσικού αερίου. Συνδεθείτε με το δίκτυο του φυσικού αερίου και εξοικονομήστε από τα έξοδα θέρμανσης τουλάχιστον 20 % σε σχέση με τη θέρμανση με καύσιμο το πετρέλαιο. Επωφεληθείτε από τα προνόμια της αυτόνομης θέρμανσης όπως τη συνεχή ροή ζεστού νερού και την επιλογή του χρόνου και της έντασης λειτουργίας του καυστήρα, και ξεχάστε το βραχνά των κοινοχρήστων και των λογαριασμών πετρελαίου.

Άλλες λύσεις στο πρόβλημα της συνεχώς αυξανόμενης τιμής των καυσίμων είναι η εγκατάσταση καυστήρων που ως καύσιμη ύλη έχουν βιομάζα (pellet). Η λύση αυτή προτείνεται περισσότερο για αυτόνομες κατοικίες μιας και για μεγαλύτερα κτίρια δεν ενδείκνυται. Η εταιρία ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΠΕ με ένα ευρύ δίκτυο συνεργείων και προμηθευτών παρέχει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες που απαιτούνται για την αλλαγή του καυσίμου θέρμανσης στο σπίτι σας. Από την μελέτη του συστήματος, την εγκατάσταση του και την παράδοση σε πλήρη λειτουργία.

 

Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου

 • Θερμική άνεση όλο το χρόνο, διατηρώντας κατά το δυνατόν σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου
 • Εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 49% με λιγότερα έξοδα για θέρμανση το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι
 • Προστασία του κτιριακού κελύφους από τις καιρικές καταπονήσεις
 • Αποφυγή σχηματισμού θερμικών γεφυρών, συμπύκνωσης υδρατμών, δημιουργίας μούχλας καθώς και επιφανειακών βλαβών στα δομικά στοιχεία
 • Μηδενική όχληση των ενοίκων, οι οποίοι διαμένουν στο χώρο τους καθ όλη τη διάρκεια τοποθέτησης του συστήματος
 • Διατήρηση του ωφέλιμου χώρου του κτιρίου
 • Οικονομική και γρήγορη ανακαίνιση των κτιρίων
 • Σύντομη απόσβεση
 • Πλήρως ανακαινισμένη η τελική επιφάνεια της εξωτερικής τοιχοποιίας με έτοιμο έγχρωμο πολλών αποχρώσεων, ρυτινούχο, αδιάβροχο και διαπνέοντα σοβά υψηλής ποιότητας

 

Εγκατάσταση διπλών υαλοπινάκων και θερμομονωτικών εξωτερικών κουφωμάτων

Τα κουφώματα των κτιρίων συντελούν σε ένα μεγάλο ποσοστό στην ενεργειακή κατανάλωση για θέρμανση και ψύξη των χώρων γιατί από αυτά μεταφέρεται μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Η διαδικασία αυτή μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με τη χρήση κατάλληλα κατασκευασμένων, ενεργειακά αποδοτικών κουφωμάτων νέας τεχνολογίας και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ). Τα κουφώματα θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από συνθετικό πλαίσιο χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας και να έχουν υαλοπίνακες με καλές θερμομονωτικές ιδιότητες. Επιπροσθέτως θα πρέπει να είναι σωστά κατασκευασμένα και να εξασφαλίζουν αεροστεγανότητα, ώστε να εμποδίζουν τη διαφυγή θερμότητας από χαραμάδες, οι οποίες μπορεί να επιφέρουν σημαντικές απώλειες θερμότητας, όπως παρατηρείται σε κτίρια κακής κατασκευής ή παλαιά.

 

Στην Ελλάδα, από την ισχύ του Κανονισμού Θερμομόνωσης του 1979 είναι υποχρεωτική η χρήση διπλών υαλοπινάκων σε νέα κτίρια, έτσι ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις του Κανονισμού. Για τα παλαιά κτίρια, κτισμένα εν γένει πριν το 1979, η αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας τα οποία συνοδεύονται από διπλούς υαλοπίνακες, αποτελεί μια σημαντική τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας. Η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με νέα, ενεργειακά αποδοτικά με διπλά τζάμια, αν και έχει κάποιο κόστος, μπορεί να ανατρέψει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την κακή ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, με πολλαπλά οφέλη, ενεργειακά-περιβαλλοντικά και οικονομικά.

Η εξοικονομούμενη ενέργεια από κάθε επέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στο κέλυφος του κτιρίου, εξαρτάται από τη χρήση του κτιρίου, τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά και το κλίμα της περιοχής. Ενδεικτικά το ΚΑΠΕ προσομοίωσε ένα τυπικό διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων σε 4 πόλεις με χαρακτηριστικό κλίμα στην Ελλάδα και υπολόγισε την εξοικονόμηση ενέργειας που θα επιφέρει η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με μονά τζάμια με νέα, τα οποία θα έχουν διπλούς υαλοπίνακες τριών τύπων (συνήθη διπλό με διάκενο 4 και 6 χιλιοστά και διπλό χαμηλής εκπομπής με υλικό πλήρωσης αργό). Το ποσό της εξοικονομούμενης ενέργειας που προκύπτει για κάθε τύπο υαλοπίνακα και του αντίστοιχου πετρελαίου σε ετήσια βάση παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

 

Υπολογίζοντας ότι η τιμή του λίτρου για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ανέλθει περίπου στα 1,30€/λίτρο μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε το οικονομικό όφελος που θα έχετε κάθε χρόνο με την αντικατάσταση των κουφωμάτων σας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ ο μέγιστος επιτρεπόμενος Συντελεστής Θερμοπερατότητας δομικών στοιχείων, για τις τέσσερις κλιματικές ζώνες στην Ελλάδα:

 

Επιπροσθέτως τα κουφώματα θα πρέπει να έχουν τη σήμανση CE (υποχρεωτική από 1/2/2010) η οποία εξασφαλίζει την ποιότητα της κατασκευής δίδοντας εγγυημένη απόδοση για την αεροπερατότητα, την υδατοστεγανότητα και την αντοχή στην ανεμοπίεση για τα κουφώματα που παραλαμβάνετε.

 

Ολοκληρωμένη μόνωση της ταράτσας ή δημιουργία "πράσινης ταράτσας – φυτεμένου δώματος"

 

.... και άλλα που μπορείτε να μας υποδείξετε εσείς σύμφωνα με τις ανάγκες σας!

 

Εξοικονομώντας ενέργεια με τους παραπάνω τρόπους:

 • αυξάνετε την αξία της ιδιοκτησίας σας
 • εξοικονομείτε πολλά χρήματα
 • προστατεύετε το περιβάλλον